Jsem klinická nutriční terapeutka s dlouholetou praxí ve fakultní nemocnici v Plzni. Za 35 let práce v oboru jsem získala mnoho zkušeností o tom, jak se strava se odráží v našem zdravotním stavu. Po čase jsem zjistila, že klasická doporučení lékařské vědy se v praxi často míjí účinkem. Začala jsem se zabývat otázkami typu, proč lidé odrostlí na mléce, sýrech a jogurtech mají nejhorší formu osteoporózy. Proč rakovinou tlustého střeva onemocní lidé, kteří celý život jedli velké množství vlákniny a zeleniny. Paradoxně mě tyto otázky zavedly až ke studiu filosofie. Tam jsem se seznámila s východním myšlením a východní medicínou, která léčí celého člověka ne jenom jeho část, jak to dobře umí naše západní medicína. Začala jsem uplatňovat ve své praxi poznatky čínské medicíny, ajurvédy, makrobiotiky a v polední době mám řadu vitariánských pacientů, kteří se vyléčili z velmi vážných nemocí. Nejsem horlivým zastáncem žádného výživového směru. Každý člověk potřebuje jinou stravu, každý se vyléčí něčím jiným. Jsou lidé, kteří potřebují maso a bez něj budou anemičtí a unavení. Jiným zase vegetariánská strava prospěje a naopak přispěje k lepšímu vstřebávání železa.
Proto všechny zájemce o jakýkoliv výživový směr zvu do Herajtovny k nezávaznému povídání a vzájemnému obohacení zkušenostmi při pečení zdravého vánočního cukroví. Vítáni jsou i milovníci klasické české kuchyně. Ani ti nepřijdou zkrátka.