Domácí pečení umožňuje vytvořit chleba, jaký nikde nekoupíte. Každý nový bochník má svůj příběh a navíc, vždy máte pod kontrolou vše, co váš voňavý výtvor obsahuje.
Tentokrát jsem použila mouku, kterou jsem si přivezla z dovolené. Další ingredience jsou už klasika…
Suroviny na jeden bochník:
250 g celozrnné pšeničné mouky
250 g pšeničné mouky Osiek
1 balení droždí Alnatura
1/2 balení sušeného kvásku Alnatura
1 1/2 lžičky mořské soli
350 ml vlažné vody
1 lžička kmínu
Koření na chléb Alnatura
Všechny suroviny smícháme a cca 5 minut hněteme do hladkého těsta. Těsto necháme kynout na teplém místě přibližně 20 minut. Poté opět dobře prohněteme. Těsto dáme do vysypané ošatky a necháme cca 20 minut odpočinout.
Pečeme v předehřáté troubě na 250 °C asi 10 minut a poté dopékáme 20 – 30 minut na 200 °C.
PS: The palm trees fall into the sea and the tide is blue…