Naše kavárna nevyráží na výlety příliš často, ale ráda se vrací mezi milé lidi. Tentokrát cca po 2 letech opět zavítala na zahradu fary v Chrástu u příležitosti místního posvícení, které bylo spojené se slavnostním „otevřením“ nového altánu a kříže. Obě díla navrhl a kříž i sám pomáhal vyrobit pan David Vávra. Tento architekt se zúčastnil slavnosti v Chrástu osobně a hlavně – vychutnal si dvě naše espressa.
V první hodině programu jsme nechtěli rušit (kávovar pro svou činnost trochu prská a syčí při šlehání mléka), a tak se ještě před doprovodným programem objevil dosud neznámý úkaz – dlouhá fronta žadatelů o kávu. To velice prověřilo naše „výčepní“ dovednosti a schopnosti kávovaru Silvia nevyjímaje. Obstáli jsme! Pouze se zde jasně projevil rozdíl mezi profi mašinou a naším domácím mazlíčkem. Velice jsme postrádali oddělený bojler pro šlehání mléka a automatický odvod zbytkové vody do odpadu. Náš kávovar má pouze jeden bojler, tudíž při přípravě kapučína musíme nahřát páru na 140 stupňů, našlehat a okamžitě schladit na 100 stupňů, abychom mohli udělat presso. A protože kapučín bylo docela dost, byla jejich příprava časově náročná. Na druhou stranu čekající byli bez výjimky samí příjemní lidé, se kterými jsme měli příležitost prohodit pár slov.